top of page

Kedves látogtó!

Sok szeretettel köszöntjük óvodánk honlapján!

 A Rákosmenti Napsugár Óvoda a XVII. kerület szívében található. A két telephelyen összesen kilenc csoport működik: hat a Földműves utcában és három a Bulyovszky utcában. 

Pedagógiai Programunk kiemelt feladata a mozgás és a külső  világ  tevékeny  megismertetése, a környezetünk iránti pozitív magatartás alakítása. A mindennapokban ezekre a területekre fektetjük a legnagyobb hangsúly.

A nevelési év során a gyerekeknek számos intézményen belüli, valamint óvódán kívüli programot szervezünk. Legfontosabb jeles napjaink az Állatok Világnapja, a Víz világnapja, a Föld napja a Madarak és fák napja, valamint a Márton nap, Mikulás, Advent, Karácsony,  farsang,  március  15-i  megemlékezés,  Húsvét,  Anyák  napja,  és a  gyereknap. Ezeket óvoda-szintű rendezvényekkel, programokkal ünnepeljük. Hagyományaink közé tartozik a csoportos évzáró ünnepély is, valamint az iskolába  készülő  nagycsoportosok  búcsúzó  ünnepsége,  és  a  gyermekek  születésnapjának megünneplése,  valamint  a  búcsúzó  nagyok  szülőkkel  történő  önarckép  festése  egy-egy kerítéselemre.

Bővebb bemuatkozásunkat  itt olvashatják.

Földműves utca

Földműves utcai intézményünk Rákoskeresztúr központjában egy 43 éves, panelházakkal határolt zöld sziget, amelyben 6 csoporttal működik.
Az épületben 6 saját öltözővel és mosdó helyiséggel rendelkező tágas csoportszoba és egy nagy tornaterem található. Az udvar sajátosságai a nagy méretű füves focipálya, egy hatalmas hajó-homokozó,a kötélmászóka valamit a bejárattal szemben található színes mozdony. A tágas udvart számos fa díszíti és látja el árnyékkal.

 

Bulyovszky utca

Óvodánk telephelye, Rákoshegyen egy több mint száz éves épületben, családiházas övezetben található. Az épületben három, saját öltözővel és mosdóhelyiséggel rendelkező csoportszoba, egy tornaterem és egy hangulatos sószoba található. Az óvoda tágas, gazdagon fásított és jól felszerelt udvarral rendelkezik. Különlegességei közé tartozik a színes udvari gumiburkolat valamint az utcafrontra néző "manófalu".

bottom of page